VERKOOP NTMB

Door het behalen van ons NTMB-certificaat werken wij samen met COPRO mee aan een groenere, kwalitatieve wereld. NTMB staat voor natuur technische milieubouw. Het creëren van een geschikte uitgangssituatie voor natuurontwikkeling, al dan niet in combinatie met een aangepast beheer, de zogenaamde natuurtechniek.

De verkoop legt zich toe op de wereld van de natuurtechnische geotextielen en composieten. Ons gamma bestaat uit kokosrollen, –blokken en matten die al dan niet voorbeplant en opgekweekt worden met inheemse helofyten en geotextielen uit kokos, stro en/of jute.

Natuurtechnische geotextielen

Groep 1 – Biologisch afbreekbare geotextielen voor het tijdelijk onderdrukken van erosie ten gevolge van wind en regen. (SB 250, versie 3.1., art.69.3.1.) Biologisch afbreekbare geotextielen zijn samengesteld uit kokos, stro of een combinatie daarvan, voorzien van een jute-net en jute-stikking

Er zijn twee soorten, enderzijds de enkellagige types zoals 100 % stromat ( type 2) , 100 % kokosvezelmat ( type 4 ) ,… Daarnaast zijn er de meerlagige types: 100 % kokosvezelmat, bovenaan voorzien van een geknoopt kokosnet ( type 7 en 8 )

Groep 2 – Biologisch afbreekbare geotextielen voor tijdelijke taludverdediging. (SB 250, versie 3.1., art.69.3.2.) Geweven, biologisch afbreekbare geotextielen, bestaande uit 100 % kokos, waarvan de treksterkte minimaal 10 kN/m is in beide hoofdrichtingen.

ntmb oud-turnhout

Oud-Turnhout

NTMB certificaat:

Van Raak behaalde het NTMB certificaat in het toepassingsgebied van de natuurtechnische geotextielen en composieten. Ons gamma bestaat uit kokosrollen, –blokken en matten die al dan niet voorbeplant en opgekweekt worden met inheemse helofyten en geotextielen uit kokos, stro en/of jute.

Op deze manier bouwen we samen met COPRO mee aan een groenere, kwalitatieve wereld.

Technische gegevens

Download TF biologisch afbreekbare geotextielen voor het tijdelijk onderdrukken van erosie
Download TF biologisch afbreekbare geotextielen voor tijdelijke taludverdediging
Download TF biologisch afbreekbare geomaterialen voor teen- en taludversterking
Download TF helofyten
Download TF Riet Phragmites Australis
Download TF zaadmengsel conform SB 250 versie 4.1

Van Raak L. BV

Adres: Hegge 104, Weelde
Email: info@van-raak.be
Telefoon: 014 65 64 64

Groep 3 – Biologisch afbreekbare elementen voor teen- en taludversterkingen ( SB 250, versie 3.1., art. 75 ). Biologisch afbreekbare oeverrollen, geomatten, geoblokken of -wallen en bio-schanskorven, bestaande uit 100 % kokosvezels en kokosnet.

Soorten:
– Georollen van 300 x 20/30/40/50 cm
– Geomatten van 500 x 100 x 2/3 cm
– Geowallen van 300 x 40 x 40 cm
– Bio-schanskorven van 200 x 100 x 50 cm

Natuurtechnische composieten

Groep 1

Biologisch afbreekbare geotextielen voor het tijdelijk onderdrukken van erosie ten gevolge van wind en regen ( SB 250, versie 3.1., art.69.3.1. )

De geotextielen worden tijdens plaatsing ingezaaid met een inheems zaadmengsel

Groep 2

Biologisch afbreekbare geotextielen voor tijdelijke taludverdediging (bescherming tegen erosie ten gevolge van wind en water ( SB 250, versie 3.1., art.69.3.2. ))

De geotextielen worden tijdens plaatsing ingezaaid met een inheems zaadmengsel

Groep 3

Biologisch afbreekbare elementen voor teen- en taludversterkingen ( SB 250, versie 3.1., art. 75

De geomaterialen worden vooraf op onze kwekerij beplant met water- en moerasplanten. Door verdere opkweek en nazorg, hebben deze planten zich volledig doorworteld in het geomateriaal waarin ze werden ingeplant. De materialen zijn met andere woorden volledig doorworteld.

Levende materialen

Grassen: zaadmengsel
Water- en oeverplanten: helofyten, riet

Hout en afgeleide producten

Naaldhout/loofhout: verankeringspennen

Evolutie NTMB-materialen