Verkoop hout

Ons assortiment van hout bestaat voornamelijk uit toepassingen voor tuin-, natuur en waterbouw. We verdelen Europees en Tropisch hardhout voor terrassen, vlonders, afsluitingen, banken en waterkeringen. Voor het hardhout bezitten we dan ook over een FSC-certificaat. Naast het hardhout verdelen we ook nog behandelde of onbehandelde perkoenpalen voor afsluitingen en betuiningen.

Met een grote voorraad in de gangbare afmetingen in Azobé, Angelim Vermelho, Robinia, Eik, Kastanje en Naaldhout kunnen we veel projecten snel en uit voorraad leveren met de nodige certificaten en technische fiches.

Assortiment

– Vierkante of ronde palen
– Damwand met tand- en groef
– Opgeklampte schotten
– Vlechtwerk (matten)
– Constructiehout
– Dekdelen, met of zonder loopdekgroef

Houtsoorten

– Tropisch hardhout (azobé, angelim vermelho, okan, tali, massaranduba, bilinga, …)
– Europees hardhout (robinia)
– Kastanje hout
– Eikenhout
– Naaldhout

verduurzaming of impregnatieVERDUURZAMING OF IMPREGNATIE
Houtverduurzaming is een proces om hout, vooral niet-tropisch hardhout (Naaldhout en Eik), beter bestand te maken tegen klimaat en omgevingsomstandigheden. Veelal worden hier toxische, anorganische stoffen voor gebruikt.

GLADHEIDSBESTRIJDING (anti-slip)
Dekdelen / terrasplanken van bruggen, terrassen, vlonders en knuppelpaden kunnen gevaarlijk glad worden door slijtage, algen of regen, wat de begaanbaarheid verslechterd en de risico’s op ongelukjes vergroot. Daarom past men veelal een antislipvoorziening toe.

loopdekgroeven houtDit kan door middel van loopdekgroeven te voorzien, die al dan niet deels gevuld worden door een combinatie van een 2-componenten kunststof hechtlaag en een afgestrooide laag kwartszand.

 

slijtlaagEen andere methode is om een homogene slijtlaag over het gehele oppervlak van het dek aan te brengen. Eerst wordt er dan een coatlaag aangebracht waarna deze ingestrooid wordt met kwartszand.

certificaat

FSC

Van Raak L. BV

Adres: Hegge 104, Weelde
Email: info@van-raak.be
Telefoon: 014 65 64 64